En dag utan spänning

Dagen inleddes med frånvaro av elektricitet. Noterade i förbifarten att mobilnätet var frånvarande vilket antyder åtminstone några timmars avbrott då reservkraften brukar orka med nåt sånt. Spolade upp en del vatten i olika behållare om utifall att och ägnade några tankar om ett mindre vattenupplag, typ 2×20 liter, för framtida avbrott. Fjärrvärmen fungerade men förstås inte cirkulationspumpen. ”12-voltsbatteri och inverter?” tänktes också i förbifarten medan jag hämtade en gasoltub till Malin som löste Tovas frukostbestyr meddelst Trangia.
På väg till jobbet noterades att Räddningstjänstens stora mobila elverk var igång och att en mer normal variant försåg Elektro-Fredriks butik med ström. Självklart, hur skulle det se ut om elektrikern var strömlös? Inte så spännande.
– paus för fnitter –
På jobbet hade någon värmt vatten på campingköket så p-mötet kunde påbörjas med adekvat tillgång på kaffe.
När så strömmen återvände snett baki 10 så uppstod en stunds spontan paus och koll om mobilnätet vaknat, jag prioriterade annorlunda och laddade en balja kaffe i stället. First things first helt enkelt.
Sen följde en attanstrippel med glömda gymkläder, ett ej fungerande busskort och slutligen en glömd stugnyckel. Eller affär’n i Geuts hade stängt då deras internetlina fortfarande, vid femtiden på kvällen, låg nere.
Så ok, fyrtal i attans då?
Fast reservnyckel finns föstås hos Jan & Clara där det dessutom bjöds på bruna bönor med fläsk.
Nu tävlingseldar jag i kamin och lyssnar på lågorna. Känns inte som att det där fyrtalet bet riktigt…
I morgon tid för stordåd, nu tid för återhämtning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *