Flash from the past

Tova sover, Malin är på tjejvift i Lse. Huset tyst och tomt med andra ord.
Jag installerar Linux på min Macbook.
Med de begränsningar ett familjeliv sätter på datortiden, samt att man faktiskt vill göra annat också, är det en sån där grej som sällan hinns med.
Inte specifikt Linux på en Macbook men nåt typ “icke-seriöst”. Det blir mest informationssökande på nätet, fix av någon annans dator och bildhantering vilket iofs är nog så trevligt men det är ju så…* Nödvändigt på nåt sätt.
Ej nödvändiga OS-installationer, spelande etc för en tynande tillvaro.
Men så inte i kväll för i kväll är det Gräsänklingens Bonuskvart och då installerar han Linux.
Enligt principen katten på råttan och råttan på repet dualbootar jag redan det tilltänkta offret i OSX och/eller Windows så det ENKLASTE, men kanske tråkigaste, var ju faktiskt att slänga in Linux Mint inuti Windowsinstallationen mha mint4win. Easy-peasy päronpaj. Gick nästan för lätt. Vad jag ska göra med Linux på en Macbook? Måste du fråga har du missat poängen…?**

Summa summarum en fredagkväll med en lagom dos nörderi.
Det var länge sen sist, jag har saknat det.

* ALT + 0133 – de som minns minns

** Fast kanske Corel Aftershot för bildpilleri när man är på löpande fot. Jag har för gammalt OSX för att kunna köra en tillröckligt ny version av Lightroom för att klara filerna från D600:an.

2 svar på ”Flash from the past”

  1. Jag har en idé! Kom å nörda med mig, vill köra switchking och en tellstick på Raspberry Pi, ska prova göra mitt idiotiska hus smart. Tydligen ingen lätt ekvation att få att funka, men en dunk kaffe kanske kan ordna det.

    1. Kanske behövs två. Efter vår telefonkonversation blev man ju mer än lovligt taggad.
      Framtiden, helt klart – tänk va smart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *