Flash update från Geuts

Vi anlände Ammarnäs i måndags, inledde med mat på grillplatsen som Sebbe så tacknämligt skottat fram under helgen. Suovaskebab stod på menyn, efter maten tog vi det som föll oss naturligt.
En om dan, 1 april 2013
Tovas, Malins, Adams

Tisdagen var kanonväder, jag var i skoterskruvartagen och alla andra njöt i slalombacken. Tänkte ränna dit på lunch men någon, förslagsvis Malin, hade glömt plocka ner mina skidor från bilen innan hon får på backen.
Så av det blev det inget.
I dag drog vi med och Kristin och Ronja till Aitelnas, kom med glada tillrop till vedklyvarna Jan & Clara samt skaffade i bastukammarm.
Trist väder men Raksberget (eller Staloålge som det står på kartan (nästan iaf, sen de samiska namnen blev påtvingade oss så vet man aldrig hur det stavas…)) formligen lyste när vi låg på kort final över Aitelnasselet.
Aitelnasselet
Kristin & Ronja står på mot Aitelnas

När vi for hem fick jag åka nilapulka tillsammans med Tova och Eero, Kristin & Linus bretonräser.
En om dan, 3 april 2013
Dags för avfärd

Jag är ingen nilapulkafantast, Eero tyckte dock det var medelmaxat och immade igen hela framrutan av pur förtjusning. Tovas uppfattning får vi klara oss utan då hon sov.

Proviantering på affär’n innan vi for hem, tokmörgade och klippte fyra avsnitt av Bron.
Tova på Affär'n
Tova tränar vinken på affär’n

Observera att det hänger både en SAIK- och en Lule Hockey-tröja ovanför godishyllan. En omöjlighet i de flesta lokaler men just här känns det helt naturligt, typ Elitseriens nollte huvudsats.

Om väderförhållandena är gynnsamma innebär morgondagen en övernattningstripp till Tärnasjön.

Slut uppdatering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *