Högskoleprov i antågande

Kommer att skriva högskoleprovet nästa lördag. Det gamla, som ju faktiskt gick riktigt bra, har fallit för ålderstrecket (de är giltiga i fem år).
Förberedelse
Förberedelse

Vi får se hur det går, provupplägget är förändrat sen senast och jag tror jag tillhörde dom som hade en viss fördel av gamla upplägget där vi ordbajsare kunde klämma bra med poäng på just ordförståelse delen. Har suttit med ett gammalt prov i dag och det har gått ok. Engelska läsförståelsen, som figurerar på bilden ovan, spikade jag faktiskt.
Dock hade jag lite problem med matten så det får bli lite putsning där.
Den som la det på minnet kommer förstås ihåg att mitt förra högskoleprov gick bra som bara den. 1,9 var inget att skämmas för och visst, jag vill inte göra sämre i från mig nu.
Dock får ribban ligga lite lägre än så, provet är som sagt ganska annorlunda, jag är äldre och tex eventuella mattekunskaper är sämre. Dessutom kan det ju ha varit så enkelt att jag hade en del tur senast också. Så med marginal för mindre tur, trögare sinne och ett ”svårare” prov hoppas jag på 1,5. Eller jag hoppas på högre men 1,5 känns som ett rimligt resultat och definitivt inte något att skämmas för.

Dessutom har jag fortfarande inte ens grundläggande behörighet till högskolan så att göra högskoleprovet är lite som att elda för kråkorna.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>