Kungsledenrännet 2014

Så gick årets upplaga av Kungsledenrännet av stapeln. Vädret var sådär med runt 7 m/s som med och en del blötsnö i luften. Tyngsta föret någonsin verkar vara den gängse uppfattningen.
Segrare i herrklassen blev Martin Roswall och Axel Bergsten, de tog ledningen redan uppför pisten i Hemavan och sen drog de bara i från. Roswall är alltid en av favoriterna och i år vann hann för tredje gången. Tvåa kom Christian Spoerry, även han en ständig favorit, i lag med Erik Silfver. I fjol var det ombytta roller med Spoerry etta och Roswall tvåa. Betydligt tajtare dessutom, det skiljde en sekund i mål. Efter 8 mils åkning!

Damklassen vanns av Nina Lintzén, även hon har stått högt på prispallen förut, och Karin Vemhäll. Mixen togs hem av Matilda Fjällström och Robin Valberg.

Min roll i det hela är att fotografera, sen försöker vi, dvs Ammarnäs IF, få sälja lite bilder därav vattenstämplarna.

Om jag tycker det är kul? Jomenvisst, jag får köra skoter och ta bilder – två av mina favoritsysselsättningar. Dessutom i inspirerade omgivningar, även om man inte såg speciellt mycket av dom i år. Dock en lång dag, samling i Ruodotj (Ruovdatje enligt Friluftskartan) 05.30 och sen är man inte tillbaka förrän lagom till middag, ibland en sen middag, i år faktiskt en normal middag. Sebbe mötte upp i Hemavan så vi hann dricka kaffe och han fick skjuts upp i backen en bit vid start. Kul!

Skulle det inte visas några bilder här ovanför, tex om du inte har möjlighet att ha javascript aktiverat, kan de även beskådas på Flickr, Kungsledenrännet 2014 – FB.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *