Långsamma sidor

En av nackdelarna med WordPress, som det antagligen delar med samtliga CMS, är att det är lite svårare att optimera än ett simpelt ”garagesystem”.
Den i WordPress bevandrade kan givetvis de knep som behövs men för wp-nybörjare, som undertecknad, är det skenbart krångligare.
Jag la i alla fall ner en stund i kväll på att få bättre snurr på sidan. Bland annat installerade jag ett plugin för cachehantering, W3 Total Cache, gjorde ändringar i .htaccess för att cacha vissa filtyper och jag ändrade i alla inlägg med bilder så att de inte visas förrän man läser hela inlägget. Fast de inlägg där de inte fanns någon text före bilderna lät jag en bild ligga kvar så det inte ser allt för tomt ut.

Vad jag inte gör är att tokoptimera bilderna med fokus på storlek utan jag anser att det är viktigare att de ser bra ut, eller i alla fall ”tillräckligt” bra ut.

Man kan väl iofs fråga sig hur viktigt det här med snabbladdade sidor är numera när alla sitter med räsersnabbt bredband men svaret är såklart att det fortfarande inte går räsersnabbt när man sitter med mobilen, speciellt inte om man sitter i Ammarnäs eller andra ställen utan 3G-täckning.

För övrigt hävdar min statistik att den näst största andelen av besökarna använder enheter med iOS (alltså iPhone eller iPad). Sålunda ”mobilsurfare”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *