Luciatåg i Ammarnäs

Det var julmarknad i Ammarnäs i lördags, för första gången utomhus i “lapplass’n”. Några stånd med kött, bröd & hantverk samt en kåta med glögg. Gratis glögg. Sen avrundade vi med gröt & macka på Samegården. Eller egentligen avrundade vi med kladdkaka & kaffe men det är ju inte så juligt…
För den hågade fanns det köttsoppa istf gröt.
Träffade någon ny bekantskap och “ravle” med de man redan känner. Malin fick fria händer att beställa sig en födelsedagspresent hos Lapprapple, tur hon har nå hov i kroppen så det blev ett snyggt, vitt, tennarmband med en rimlig prislapp.
Andra fynd var kakun (alltså hembakt mjukt bröd) på surdeg, suovasrökt renfärs (till köttbullarna den 24), en drömfångare till Tovas barnvagn och en kaffetvål som doftade lavendel. Den är dessutom så snygg så den får nog bara vara en skådetvål…
En om dan, 15 dec 2012
Ja, och luciatåget då. Lucia på islandshäst, sen var det full lineup med tärnor, gesslingar, nassar och pepparkakspersoner. De framförde den sedvanliga reportoaren på tre olika språk: svenska, samiska och engelska.
Riktigt trevligt till ackompanjemang av ett stilla snöfall.

Summa summarum en lugn helg där det enda betinget var att lasta Sebbes skoter. I övrigt mysa, softa, chilla, se film, spela Yatzy, ta sig en stilla stänkare och elda.
Just eldningen var efterlängtad, Janne hade varit ner och föreldat åt oss så vi fick stiga in till en fortfarande flammande kamin. Placerade Tova i “bumbon” med utsikt över kaminen och det är nog det bästa tv-program hon sett hittills, man kan lugnt påstås att det var en tjej som blev fascinerad av lågorna. Det tycker jag är lovande.
En om dan, 14 dec 2012
Flickan som tittade på elden?

2 svar på ”Luciatåg i Ammarnäs”

    1. Nej, men ett stavfel. Ska vara “mjukt bröd”. Eller det är det ju nu sen jag rättat… = )
      Tack å tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *