Mera mobilt bredband i Ammarnäs

Enda alternativet för den som velat surfa mobilt i Ammarnäs har hittills varit Telia och då inte ens 3G utan bara 2G. I bästa fall får man Egde-uppkoppling och då 210 kbps nedströms och 105 kbps uppströms. I bästa fall.
Lägg till detta att det är trångt om saligheten, att försöka göra nåt, typ vadsomhelst, under ex påskhelgen är inget för den stressade.

Nu finns det dock en aktör till då Net1 from idag kör via masten på Ribovardo. Enligt “min man på insidan” kommer den praktiska hastigheten att hamna nånstans i häradet 2,5 till 4 Mbps.

Grattis Geuts med andra ord!

4 svar på ”Mera mobilt bredband i Ammarnäs”

  1. Nej, du måste ha deras utrustning (och såklart abbonemang) då de kör på ett helt annat frekvensband än ex Telia. De har både usbsticka och kombinerad modem/router.

    1. ah, på så vis. Det har jag hört var på gång. Problemet är ju också rätt stort för tillfälliga besökare och turister…. tveksamt om detta avlastar vanliga 3G-nätet tillräckligt mkt för påskinvasionerna etc.

      1. Det ger iaf ett alternativ för de som behöver ett fungerande mobilt bredband.
        Men, nej, det gör nog ingen större skillnad för invasionshelgerna, kanske på sikt men vi får väl hoppas att Telia/Tele2 bygger ut sin kapacitet också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *