Public Service Announcement

Kom du hit via “Hon kom som en virvelvind” på plassn.nu/adam så är detta inlägg tänkt till dig. Ja, egentligen till den som redan hittat hit också.

Jag har gjort det här, alltså fört någon form av journal på webben, sedan 1998 (eller 1997, lite osäker), först på infoscandic.se sen på mer eller mindre obskyra gratissiter, ofta med “sebbes.brorsa.just.nu” som domännamn.
Sen 2000 eller om det var 2001 har min hemsida legat på ett köpes webbhotell, fn på Binero, och under domänen plassn.nu (likaledes den min egen ägandes).

Av olika anledningar, som jag säkert kommer att fördjupa mig i, har jag kört en helt egen handknackad lösning som förvisso har sina fördelar men framför allt nackdelar…

Nu blir det en egenhostad wordpressinstallation här på hatfejja.se, hur länge vet ingen, kanske migreras det som finns här in till plassn.nu/adam eller så sker det omvända.

Jag hoppas iaf att ni som följt mig genom åren fortsätter följa med här,  jag ska försöka öka publiceringstakten markant och jag ska sträva efter att vässa pennan (polera tangenterna?) så pass att det jag skriver här skall hålla en hög nivå.

Förhoppningsvis skall innehållet var som tidigare också, det vill säga de delar av mitt liv som jag tycker mig kunna, och vilja, dela med mig av. Förhoppningsvis lite strukturerade åsikter om sånt jag tycker är viktigt också. Dock, ett viktigt dock, skulle jag inte skriva om något innebär det inte att jag inte finner det ämnet eller den händelsen viktig.
Jag har helt enkelt inget behov av att skriva “jag med!!!!” typ.

Förhoppningsvis kommer det inte att bli förmycket barntugg heller även om den lilla tjejen som valde att bli en så markant del av mitt och Malins liv den 21/6 förstås ÄR en stor del av mitt liv. Jag vet att jag har haft förmågan att skriva om saker som egentligen bara intresserar en minoritet på ett sådant sätt att poängen gått fram även för den ointresserade majoriteten och eventuellt “barntugg” hoppas jag kunna formulera enligt de premisserna. Helt klart en del av den “pennvässning” jag nämnde tidigare.

Sen kommer förstås utslagsfrågan, är detta en “blogg”?
Jag har aldrig sett det så, begreppet fanns knappt för 15 år sen, möjligen hette det “web log” (vilket ju är ursprunget till ordet “blogg”), men jag antar att alla andra ser det som en sån. Så det får bli som den där prislappen jag såg vid en skål med chokladbollar när debatten om det skulle heta n-ordet eller inte var som intensivast:
“Kalla den vad du vill. 10 spänn.”

Frågor på detta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *